13 maart 2020 - Persbericht

Events burgerbegroting op 26 en 30 maart uitgesteld door coronavirus

De eerste twee events van de eerste ronde worden uitgesteld naar een later moment. In dit bericht een update.

Events op 26 en 30 maart: afgelast en uitgesteld

Met pijn in ons hart hebben we besloten om de eerste twee events van de eerste ronde van Burgerbegroting Maastricht af te gelasten. Dit betekent dat de events op 26 maart (locatie Geusselt Stadion) en 30 maart (locatie: De Klaekeburg) niet doorgaan en worden uitgesteld naar een later moment.

Voor en door iedereen

Wij vinden dat iedereen moet kunnen meedoen aan de burgerbegroting. Gelet op de kabinetsmaatregelen rondom het coronavirus en de adviezen van het RIVM en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg is dat niet langer mogelijk. 

Alle inwoners die zich hebben aangemeld voor de bijeenkomsten worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. We blijven de maatregelen van de Rijksoverheid en de adviezen van het RIVM nauwgezet volgen. Aan de hand daarvan zullen we ook een besluit nemen over de geplande events in april. Voorlopig blijven de events op zondag 5 en woensdag 8 april staan. Uiteraard informeren we deelnemers van de burgerbegroting zo goed mogelijk bij wijzigingen of veranderingen.

Nieuwe data voor uitgestelde events

Zodra de omstandigheden het toelaten plannen we nog twee nieuwe data voor de geannuleerde bijeenkomsten van ronde 1. Zo blijven de oorspronkelijke vier mogelijkheden om deel te nemen aan de eerste ronde van Burgerbegroting Maastricht staan.

  • Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen van de rijksoverheid plannen we op korte termijn twee nieuwe data. Houd de website in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte.

  • Op de website van het RIVM worden de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus constant gepubliceerd. Specifieke berichten die betrekking hebben op events van de burgerbegroting vind je op onze website en social media. Mocht je alsnog vragen neem dan contact op met burgerbegroting [at] maastricht.nl (burgerbegroting[at]maastricht[dot]nl).