Groene Loper

Op weg met de picknickmand naar de Groene Loper en het Geusseltpark

Marianne Lücker, actieve vrijwilliger en wonend in Wittevrouwenveld, kwam met het idee om een aantal picknickbanken te zetten aan de Groene Loper en in het Geusseltpark. Zo kun je ook lunchen of koffie drinken zonder gebruik te hoeven maken van dure horecagelegenheden. Waar je kunt afspreken met elkaar, een spelletje kunt doen, een speurtocht uitzetten voor kinderen, een kinderfeestje kunt houden of picknicken.

Details project

  • Ingediend door: I. Goudswaard
  • Thema: nieuwe ontmoetingsplekken en/of –activiteiten in gebouwen of in de openbare ruimte
  • Wijk: Maastricht-Noordoost

Waar in Maastricht vindt het idee plaats?

Kaartgegevens als tekst
  • Groene Loper en Geusseltpark

Doel van dit project

Ontmoeting faciliteren en verbindingen teweeg brengen. De Groene Loper en Geusseltpark nodigen uit tot bewegen en recreëren: te voet, met de fiets, rolschaatsend, met rollator en als dat niet meer kan met scootmobiel.
Voor een pauze kan men terecht in hippe koffietentjes, een ijssalon en andere horecagelegenheden. Of men kan op een van de bankjes of lekker in ‘t gras gaan zitten. Wat zou het leuk zijn als er ook picknicktafels zouden staan langs de Groene Loper en in het Geusseltpark. Zo kun je ook lunchen of koffie drinken zonder gebruik te hoeven maken van dure horecagelegenheden. Waar je kunt afspreken met elkaar, een spelletje kunt doen, een speurtocht uitzetten voor kinderen, een kinderfeestje kunt houden of picknicken.