7 juni 2023 - Nieuws

11 juni: Inwijding bloembakken aan de Bassinbrug

Een jaar lang zullen bloembakken de brug aan het Bassin opvrolijken. Vanaf mei met zomerbloeiers en vanaf oktober met winterbeplanting. Dit project wordt gerealiseerd in het kader van de Burgerbegroting, waarbij inwoners tijdens de eerste editie € 300.000 mochten verdelen. Wethouder Manon Fokke wijdt op zondag 11 juni om 15.00 uur de bloembakken in tijdens het Bassin Zomerfestijn.

Vegroende bloemenbrug

In de eerste jaargang van het project Burgerbegroting heeft Corry de Koster in het thema ‘Vergroening’ een project ingediend onder de titel ‘Stenenbrug of vergroende bloemenbrug’. Zij ergerde zich al jaren aan de kale betonnen brug over het Bassin, terwijl in andere steden bruggen in het centrum versierd zijn met de mooiste bloembakken. Haar project om de brug met bloembakken ‘op te fleuren’ heeft voldoende stemmen getrokken van deelnemende inwoners. Een jaar lang zullen bloembakken de brug opvrolijken. Vanaf mei met zomerbloeiers en vanaf oktober met winterbeplanting.

Wethouder Manon Fokke (Financiën, Bedrijfsvoering, Burgerparticipatie en Lobby) wijdt ze feestelijk in tijdens het Bassin Zomerfestijn. Iedereen is welkom! Meer informatie via initiatiefneemster Corry de Koster tel. 06 29 03 65 26.