27 augustus 2021 - Nieuws

Burgerbegroting maandupdate juli & augustus

Terwijl we genieten van een zomerstop staat Team Burgerbegroting niet stil. Afgelopen weken hebben we verschillende organisaties gesproken! In dit nieuwsbericht praten we je bij.

Buurtplatform Amby doet mee!

Met het welkomstevent van de burgerbegroting in het verschiet, trommelen we communities en buurtorganisaties op om mee te doen aan de burgerbegroting. Want, de burgerbegroting is van jullie: inwoners van Maastricht. We vinden het daarom belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners weten wat de burgerbegroting is en hoe je mee kan doen.

Buurtplatform Amby in actie
Buurtplatform Amby in actie

1000 flyers verspreid door de wijk

Buurtplatform Amby liet zich dat geen twee keer zeggen en heeft een flyeractie door de wijk georganiseerd om zo inwoners te informeren en te enthousiasmeren over de burgerbegroting. Een geslaagde actie! Chapeau!

Meehelpen met de burgerbegroting?

Wil jij als inwoner, organisatie of buurt de burgerbegroting bekendheid geven in jouw wijk? Laat van je horen via: burgerbegroting [at] maastricht.nl (burgerbegroting[at]maastricht[dot]nl) of bel ons op: 043 350 4747. Ook hebben we digitaal promotiemateriaal beschikbaar. Andere middelen of hulp nodig? Laat het ons weten.

Promotiemateriaal bekijken

In gesprek met de jongeren van CODE 043

Als multiculturele stad voor jong en oud mogen we jongeren zeker niet vergeten. Daarom zijn we in gesprek gegaan met jongerenorganisatie CODE 043, omdat we het belangrijk vinden dat jongeren ook afweten van de burgerbegroting. Samen beslis je bij de burgerbegroting over besteding van 300.000 euro overheidsgeld. Je kiest samen thema’s, verdeelt geld en bedenkt projecten. Elke keuze gedurende de route maak je samen met alle andere inwoners die meedoen. Je mag zo vaak meedoen als je zelf wilt.

In gesprek met CODE 043
In gesprek met CODE 043

Raadsleden bijgepraat

Ook hebben we de raadsleden van de gemeenteraad bijgepraat over de stand van zaken. Hoe staat het met de burgerbegroting en zorgen we samen ervoor dat zoveel mogelijk inwoners afweten van de burgerbegroting en wat ze kunnen verwachten?

Doe ook mee, beslis mee! Bepaal samen met andere inwoners hoe 300.000 euro overheidsgeld moet worden besteed. Wij geloven dat inwoners weten wat er speelt in de stad en samen tot goede ideeën komen. Laten we elkaar inspireren. Mogen we jou begroeten?

In gesprek met raadsleden over Burgerbegroting Maastricht
In gesprek met raadsleden over Burgerbegroting Maastricht

Digitaal welkomstevent burgerbegroting is uitverkocht

Op maandagavond 6 september trappen we digitaal af met het welkomstevent. 50 deelnemers krijgen informatie over het proces van de burgerbegroting en gaan oefenen met de werkwijze van ronde 1 (thema’s kiezen) en ronde 3 (projecten indienen). Wil je een plekje op de reservelijst? Meld je dan aan via onze website.