16 maart 2023 - Nieuws

Maastricht Stadplan voor kinderen officieel gelanceerd

Een paar weken geleden draaide de productie van het Maastricht Stadplan op volle toeren. Woensdag 15 maart 2023 werd de plattegrond officieel gelanceerd. In de Oude Raadzaal van het stadhuis overhandigden de makers de plattegrond aan de kinderburgemeester, kinderraad en wethouder Fokke. Zij namen het Stadplan met plezier in ontvangst en bekeken aandachtig alle activiteiten.  

Van idee naar realisatie

Het idee voor de plattegrond ontstond bij Melih Özkardes. Hij zocht naar een overzicht van plekken in de stad die leuk zijn voor zijn drie jonge kinderen. In Duitsland, waar hij vandaan komt, hebben veel steden dit al. Melih bracht meerdere ouders bij elkaar om het idee voor Maastricht te verwezenlijken. Door financiering van de eerste Burgerbegroting is dat gelukt.

Kleurrijk geheel

De tekeningen zijn gemaakt door kinderen en maken het een kleurrijk geheel. Op het Stadplan staan 60 plekken voor kinderen, waaronder speeltuinen, indoor activiteiten, bezienswaardigheden, musea en theaters, bioscopen en kindvriendelijke cafés. Ook activiteiten rondom Maastricht staan erop.

De plattegrond is in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en het Maastrichts beschikbaar. Zo kunnen álle kinderen uit Maastricht en omgeving, inclusief toeristen, het Stadplan gebruiken.

Benieuwd?

De plattegrond is gratis te verkrijgen bij het Maastricht Visitor Center. En ook digitaal te zien en te downloaden via Maastricht voor kinderen | Bezoek Maastricht.

Tweede editie Burgerbegroting

Het Maastricht Stadplan is een van de gerealiseerde projecten van de eerste Burgerbegroting. In april start editie 2023-2024. Heb jij ook een goed idee voor de stad of jouw wijk? Doe mee en schrijf je vanaf 27 maart in voor een van de events, Tweede editie Burgerbegroting Maastricht bijna van start | Burgerbegroting Maastricht

Een man die iets uitdeelt aan een rij kinderen