4 oktober 2021 - Nieuws

Burgerbegroting maandupdate september

We begonnen de maand september met het digitaal welkomstevent. Ondertussen hebben we het eerste event van ronde 1 bij Athos Eet-Maakt-Doet achter de rug. Met nog 3 events in het vooruitzicht zijn we benieuwd naar welke thema’s jullie kiezen!

Wat zou jij doen met 300.000 euro?

Dat was de vraag die RTV Maastricht stelde aan inwoners uit onze stad. Meer speelplekken, een jeugdontmoetingsplek of toch verbindende activiteiten voor ouderen? Wat zou jij doen met 300.000 euro voor jouw stad of wijk?

Op bezoek bij “Bij De Liewe”

Wethouder Vivianne Heijnen en projectleider Renan Schulze waren op 16 september te gast bij radioprogramma “Bij De Liewe”, waar ze meer hebben verteld over de burgerbegroting en participatie. Benieuwd naar de gehele uitzending? Die luister je hier terug.

Op bezoek bij radioprogramma Bij de Liewe van RTV Parkstad

Wat biedt de burgerbegroting voor mogelijkheden?

De Maastrichtse burgerbegroting is geïnspireerd op het model van Antwerpen. In 2019 bracht de gemeenteraad een bezoek aan het district van Antwerpen om te kijken hoe zo’n burgerbegroting in zijn werk gaat en wat het inwoners oplevert. Antwerpen laat ons in deze video zien wat voor concrete ideeën en projecten er uit een burgerbegroting kunnen komen.

Indruk van het eerste event

RTV Maastricht was bij Athos Eet-Maakt-Doet aanwezig voor een sfeerverslag. Ben je benieuwd naar de resultaten van de avond of de ervaring van andere inwoners?

Ook meedoen en meebeslissen over thema’s die jij belangrijk vindt? Sluit je dan aan bij een van de events van ronde 1 die in oktober nog worden georganiseerd!