29 juni 2021 - Nieuws

Burgerbegroting Maastricht in september 2021 van start

De eerste editie van de Maastrichtse burgerbegroting gaat in september van start. Vanwege corona werden eerdere events (oorspronkelijke start was gepland in maart 2020) tot twee keer toe uitgesteld. Nu grotere fysieke bijeenkomsten weer mogen, kan de burgerbegroting beginnen.

Welkomstevent 6 september

Maandag 6 september van 19.00 -21.00 uur is een online welkomstevent. Je kan dan, vanuit je luie stoel kennismaken met de burgerbegroting. Tijdens deze avond krijg je meer uitleg en ga je in gesprek met elkaar.

“Ik ben blij dat de burgerbegroting nu van start kan. Inwoners vragen al een tijd om een vorm van directe democratie. Dat is de burgerbegroting: rechtstreekse inspraak, samen met andere inwoners en op basis van een goed gesprek. Gemeenteraad en college geven samen echt het heft uit handen. Ik hoop dat die durf en goede wil wordt beloond en veel Maastrichtenaren gaan deelnemen.”, aldus wethouder Vivianne Heijnen.

Aanmelden voor welkomstevent

Eventdata ronde 1

In ronde 1 worden thema's gekozen. Ronde 1 bestaat uit vier events, die op verschillende plekken in de stad worden georganiseerd. Je bent welkom en kan je aanmelden voor de volgende data:

Maandag 27 september

19.00 – 21.00 uur
Athos-Eet-Maakt-Doet, Athoslaan 12 A

Maandag 4 oktober

19.00 - 21.00 uur
MTB, Watermolen 1

Donderdag 7 oktober

19.00 – 21.00 uur
Amyerhoof, Severenplein 27

Zondag 10 oktober

14.00 – 16.00 uur
Exploitatie stichting “Het Ruweel”, Malbergsingel 62

Thema’s kiezen

De burgerbegroting start eind september met het kiezen van thema’s, vijf in totaal. Dat gebeurt tijdens vier events, verdeeld over de stad. 

Aanmelden

Aanmelden voor het welkomstevent en/of de events van de eerste ronde kan via de website www.burgerbegrotingmaastricht.nl.