11 juli 2024 - Nieuws

Infosessies en tips voor jouw projectvoorstel

Wil jij een idee uitwerken en een projectvoorstel schrijven? Tof! Om je op weg te helpen, beginnen we dit jaar met speciale informatiesessies ‘Hoe dien je een projectvoorstel in?’. En we hebben een aantal tips voor je. Zo kun je jouw projectvoorstel vanaf 19 augustus met een goed gevoel indienen.

Meld je snel aan voor 1 van de 6 infosessies

Tijdens de sessies nemen we samen met je het projectformulier door. Je krijgt uitleg over de spelregels van Burgerbegroting Maastricht 2024 en we leggen je uit hoe je met DigiD inlogt. Dat gedeelte is voor iedereen hetzelfde. Daarna is er ruimte voor individuele- of groepsbesprekingen per thema.

Schrijf je vóór 18 juli in voor de sessies op dinsdag 23 en donderdag 25 juli. Voor de sessies op dinsdag 30 juli en donderdag 1 augustus moet je je uiterlijk donderdag 25 juli inschrijven. Lees alle informatie op Infosessies | Burgerbegroting Maastricht en meld je snel aan!

Tips en adviezen per onderdeel en per thema

Om jouw project tot een succes te maken, is het belangrijk dat je goed nadenkt over jouw projectvoorstel. We verzamelden tips en adviezen voor je. We leggen uit wat je moet invullen in het projectformulier. En we hebben tips per thema. Zo moet je bij sommige projectvoorstellen een schets aanleveren, een vergunning aanvragen of melding maken, en goed nadenken over het beheer en onderhoud van je project.  Ook is het belangrijk dat je weet wat buurtbewoners vinden van jouw idee.

De verzameling tips en adviezen lees je op Tips en advies | Burgerbegroting Maastricht.

Indienen van je projectvoorstel kan van 19 augustus tot en met 15 september. Wist je dat hoe eerder je indient, hoe eerder je tips en feedback krijgt? We bekijken projectvoorstellen in de volgorde waarin ze binnenkomen. Wees er dus snel bij.