4 november 2021 - Nieuws

Burgerbegroting maandupdate oktober

In oktober zijn we afgetrapt met de events van ronde 1. De Maastrichtse burgerbegroting is officieel uit de startblokken en inwoners hebben samen de vijf thema’s gekozen.

Ronde 1 afgerond en thema’s bekend

Tijdens ronde 1 zijn tijdens vier events op verschillende data en plekken in onze stad thema’s gekozen. Zo streken we neer bij Athos, MTB, Amyerhoof en Het Ruweel. Tevreden kijken we terug op de opkomst en sfeer van de events.

De vijf thema’s: nieuwe ontmoetingsplekken en/of -activiteiten in gebouwen of in de openbare ruimte (1), verbindende activiteiten (tegen eenzaamheid) (2), iedereen doet mee/stimuleren participatie (3), leegstand en lege terreinen (4) en vergroenen van parken en straten (5) zijn als favoriet uit de bus gekomen.

Benieuwd naar een sfeerimpressie?

Bezoek aan Get Involved

Midden oktober brachten we een bezoek aan Get Involved. Een initiatief van Match Maastricht en Maastricht Housing om studenten kennis te laten maken met maatschappelijke organisaties in Maastricht en regio. Natuurlijk wilde team Burgerbegroting Maastricht daarbij niet ontbreken. In het Student Services Center hebben we studenten geïnformeerd over de burgerbegroting en de mogelijkheden die het biedt voor hun eigen leefomgeving.

Burgerbegroting bij Get Involed

Start van ronde 2

Altijd al eens 300.000 euro aan pokerchips in je handen willen hebben? Ronde 2 van de burgerbegroting gaat binnenkort van start. Tijdens twee events wordt 300.000 euro verdeeld over de gekozen thema’s. Inwoners bepalen samen aan welk thema hoeveel geld wordt gegeven. Meedoen? Schrijf je in!