18 december 2023 - Nieuws

Einduitslag tweede editie Burgerbegroting bekend: realisatie van 78 projecten in 2024

In totaal worden 78 projecten in 2024 gerealiseerd door de Maastrichtse Burgerbegroting. Tijdens de slotevents in het VISTA college kozen de aanwezige inwoners 42 projecten. Eerder gingen al 36 projecten door naar de uitvoering. 41 projecten haalden de eindstreep niet. 

Ongeveer 160 inwoners van Maastricht bogen zich zaterdag en zondag over 83 projecten. Aan verschillende tafels werden intensieve gesprekken gevoerd en op projecten gestemd. Tussendoor kwam zanger Frans Theunisz optreden, voor een beetje sfeer in de pauze.

“Mooi om te zien dat ook deze tweede editie van de Burgerbegroting geslaagd is”, aldus wethouder Manon Fokke (Burgerparticipatie). “Inwoners zijn steeds samen tot keuzes gekomen. Van de tien thema’s naar de bijbehorende budgetten, en nu ook de projecten. In 2024 gaan we samen met de indieners hard aan de slag om al die projecten te realiseren. Ik kijk uit naar de resultaten”.

Projecten die uitgevoerd worden

Budget en vervolg

Bij deze tweede editie van Burgerbegroting Maastricht is een bedrag van €701.547,93 verdeeld over de verschillende projecten. In totaal bleef € 48.452,07 over binnen alle thema’s samen. Dit bedrag wordt toegevoegd aan het budget voor de volgende editie. 

Indieners ontvangen 19 december 2023 een e-mail met de uitkomst van hun project. Eind januari benadert Team Burgerbegroting alle indieners die in 2024 hun project realiseren. 

Zodra meer informatie bekend is over de volgende editie, delen we dat op de website.

Slot event Burgerbegroting 1
Overhandiging cheque Burgerbegroting bij slotevent
Slot event Burgerbegroting 2
Slot event Burgerbegroting 3
Slot event Burgerbegroting 4
Slot event Burgerbegroting 5