24 december 2021 - Persbericht

Verder uitstel burgerbegroting naar april 2022

Eerder lieten we jullie weten dat Burgerbegroting Maastricht is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2022. De snelle opmars van de coronavariant Omikron heeft ertoe geleid dat Nederland tot 14 januari 2022 in lockdown verkeert. De periode daarna is onzeker.

Wat betekent dit voor de burgerbegroting?

De burgerbegroting is op de eerste plaats een plek voor ontmoeting en kennismaking. Met de kennis van nu is het niet verantwoord om in januari of februari op een veilige en/of leuke manier samen te komen.

Gelet op de vooruitzichten dat het voorjaar ons biedt, hebben wij besloten om de burgerbegroting verder te verplaatsen naar april 2022. Dit betekent dat we in april verder gaan met de events van ronde 2 (budget verdelen over de thema’s) en de daaropvolgende ronde 3 (projecten indienen). De finale van de burgerbegroting: de stemronde (ronde 4), vindt dan plaats in oktober 2022, waarna de gekozen projecten worden gerealiseerd.

Geen verder uitstel: we gaan door!

We zijn ons ervan bewust dat opnieuw verplaatsen invloed heeft op de betrokkenheid en de al opgebouwde energie. Daarom willen we nu ook duidelijkheid bieden aan jullie, inwoners die al deelnamen, interesse toonden of hele mooie ideeën hebben.

Mocht blijken dat het ook in april niet mogelijk is om de burgerbegrotingsevents te organiseren stellen we niet verder uit. Dan gaan we deels of geheel digitaal door.

Blijf op de hoogte

Uiteraard houden we je op de hoogte via onze website en Facebook. Heb je vragen over de burgerbegroting? Neem contact op via onze contactpagina, mail ons op: burgerbegroting [at] maastricht.nl (burgerbegroting[at]maastricht[dot]nl) of bel ons op: 043 350 4747.